ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης: Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα καθίσταται ζητούμενο σε οποιαδήποτε περίοδο αναταραχής.

Μητσοτάκης: Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα καθίσταται ζητούμενο σε οποιαδήποτε περίοδο αναταραχής.

Διαβάστε επίσης:

spot_img

Την πρώτη του επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τις τακτικές μηνιαίες επίσημες επαφές του.

- Διαφήμιση -

Ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη νέα σας θητεία. Αυτή η πρώτη μας συνάντηση γίνεται σε μια εποχή μεγάλων γεωπολιτικών και οικονομικών αναταράξεων. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν εμπορικό πόλεμο που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Όλοι οι πόλεμοι έχουν χαμένους.

Θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τους επόμενους 3 μήνες για να διαπραγματευτούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Θα έλεγα ότι αυτή η παγκόσμια οικονομική αναταραχή καθιστά σημαντική τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και τη δημοσιονομική ισορροπία. Είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζονται όλες οι οικονομικές πολιτικές. Σε οποιαδήποτε περίοδο πολιτικής αναταραχής το να υπάρχει πολιτική και οικονομική σταθερότητα καθίσταται ζητούμενο. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και θεωρώ ότι οι καλύτερες μέρες είναι ακόμα μπροστά μας. Από την άλλη, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συνεπείς, καθώς κανείς δε γνωρίζει τις επιπτώσεις αυτής της παγκόσμιας αναταραχής. Παραμένω αισιόδοξος και οι ενδείξεις που έχουμε για την ελληνική οικονομία είναι θετικές γιατί η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας είναι μια πραγματικότητα την οποία οφείλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω. Ο τουρισμός εξελίσσεται ενθαρρυντικά».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «η ένατη Φεβρουαρίου χαρακτηρίστηκε ως η διεθνής μέρα της ελληνικής γλώσσας. Νομίζω ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που πιστοποιεί τη σημασία της πολιτιστικής διπλωματίας. Μια γλώσσα με βαθιά και βαριά ιστορία είναι μια σημαντική αναγνώριση σε επίπεδο UNESCO. Οφείλουμε κι εμείς να την προστατεύσουμε και να την διαδώσουμε ακόμα περισσότερο».