Το εμβληματικό κτιριακό συγκρότημα της Αίγλης Ζαππείου, με ιστορία 120 ετών, άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετά από τέσσερα χρόνια παροπλισμού.
Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία της Foodcorp Investments του ομίλου Κοπελούζου και της Γρηγόρης ΑΒΕΕ του Βλάση Γεωργάτου, έχει αναλάβει τη διαχείριση του πολυχώρου για τα επόμενα 20 χρόνια.
Το ακίνητο περιλαμβάνει το κατάστημα εστίασης συνολικής στεγασμένης επιφανείας 3.301,50 τ.μ., το οποίο εκτείνεται σε τέσσερις στάθμες και συγκεκριμένα στο δεύτερο υπόγειο επιφανείας 251,50 τ.μ., στο πρώτο υπόγειο επιφανείας 1.628,84 τ.μ., στο ισόγειο επιφανείας 850,93 τ.μ. και στον πρώτο όροφο επιφανείας 570,23 τ.μ. καθώς και τον θερινό κινηματογράφο Αίγλη, επιφανείας 766 τ.μ. μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο επιφανείας 961,30 τ.μ.
Η Αίγλη Ζαππείου σιγά – σιγά αποκτάει τον τίτλο της βασίλισσας των Αθηναίων ως το νέο στέκι των Αθηναίων. Οι τιμές για τα όσα προσφέρει το συγκρότημα χαρακτηρίζονται πολύ τιμές ενώ οι πελάτες αναφέρουν πως το προσωπικό είναι ευγενέστατο.
Δεν είναι απλώς ένα ισχυρό τοπόσημο. Είναι η καρδιά της πρωτεύουσας, χώρος συνάντησης και αναψυχής, προορισμός εγγεγραμμένος στο DNA των Αθηναίων , μαγνήτης προσωπικοτήτων και εκκολαπτήριο ιδεών όπου οι παρέες έγραψαν ιστορία.

Με λίγα λόγια ένας σύγχρονος οργανισμός που αντανακλά τον παλμό της σημερινής Αθήνας. Ένα πολυσυλλεκτικό εγχείρημα που απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο, ένας πολυδιάστατος χώρος προσβάσιμος σε όλους χωρίς αποκλεισμούς, με περιεχόμενο που διαμορφώνεται μέσα από νέες γαστριμαργικές προτάσεις σε συνδυασμό με ποικίλα πολιτιστικά πρότζεκτ. «Κάθε γωνιά θα αφηγείται μια ιστορία» υπόσχεται η νέα διοίκηση που ανέλαβε το πρότζεκτ για τα επόμενα 20 χρόνια συνδυάζοντας την παράδοση, τις μνήμες και το συναίσθημα με το σύγχρονο μάνατζμεντ που απαντάει στις σημερινές ανάγκες του κατοίκου και επισκέπτη.
Η Αίγλη Ζαππείου συνδυάζει γαστρονομία με ψυχαγωγία
Η νέα Αίγλη περιλαμβάνει ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, το Αίγλη Restaurant, ένα ευέλικτο all-day bar restaurant, το Αίγλη All Day, το οποίο αλλάζει μορφές εξυπηρετώντας διαφορετικές ανάγκες επισκεπτών από το πρωί ως αργά το βράδυ, μία τριλογία από χώρους εκδηλώσεων και φυσικά τον θερινό κινηματογράφο Αίγλη, ο οποίος λειτούργησε για πρώτη φορά το 1910. Έξι χρόνια πριν είχαν στηθεί τα πρώτα τραπέζια του «Ζυθεστιατορείου Αίγλη» στην Αθήνα της μπελ επόκ συγκεντρώνοντας λόγιους, καλλιτέχνες και απλούς θαμώνες μετά τη βόλτα στις αλέες του Ζαππείου και τον Εθνικό Κήπο.
Το σύγχρονο μενού των εστιατορίων της νέας Αίγλης είναι ολιστικής προσέγγισης και περιλαμβάνει από χοτ ντογκ και φρέσκιες πίτσες μέχρι υψηλών προδιαγραφών συνταγές με κρέας, λαχανικά και ψάρι καθώς και προτάσεις για παιδιά, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να βρει κάτι που ταιριάζει στις προτιμήσεις του. Μοιάζει με μια Brasserie που συνδυάζει παραδοσιακές και ευρωπαϊκές γεύσεις με αναφορές στην αθηναϊκή κουζίνα επιμελημένες από τον σεφ Δήμο Μπαλόπουλο και τον σου-σεφ Γιώργο Κηρύκο. Τα κρασιά είναι κυρίως από ελληνικούς αμπελώνες σε μια γκάμα που συμπληρώνει όλα τα μενού, όπως επίσης και από διεθνείς αμπελώνες φημισμένων περιοχών. Στα γλυκά αφήνει το στίγμα του ο Αλέξανδρος Κονιάρης συνδυάζοντας τη νοσταλγία, όπως τη σοκολατίνα «ποντικάκι», με τη σύγχρονη οπτική.

Την αρχιτεκτονική επιμέλεια της νέας Αίγλης ανέλαβαν τα γραφεία Neiheiser Argyros και Ese Studiο ενώ ο σχεδιασμός φωτισμού έγινε από το γραφείο Eleftheria Deko & Associates Lighting Design. Την οπτική επικοινωνία υπογράφει το γραφείο Busy Building και τις στολές προσωπικού η Ορσαλία Παρθένη.